De Van Vollenhoven Extra Stout Original Niet alleen volgens originele receptuur, maar gebrouwen volgens originele brouwmethode! De totale brouw duurde maar liefst 14 uur met als resultaat een uniek en zeer smaakvol bier.

Voor deze Van Vollenhoven Extra Stout Original zijn vier verschillende mouten in drie aparte delen gemaischt gevolgd door een 6 uur (!) lange kook. Door het toepassen van de decoctie-methode, waarbij de granen worden meegekookt, heeft het bier meer graan- en caramelsmaak, naast de licht gebrande smaak die ook de ‘reguliere’ Extra Stout kenmerkt. Daarbij is 8 gram nobele Europese hop per liter gebruikt.

Poesiat & Kater kreeg het originele recept van de Van Vollenhoven Extra Stout in handen via de weduwe van de laatste brouwmeester van de Van Vollenhoven Brouwerij. Het recept werd destijds opgetekend, vlak voordat de brouwerij definitief de deuren sloot. Hierbij werden niet alleen alle ingrediënten beschreven, maar ook de exacte brouwmethode.

Ingrediënten

Water, gerstemout (pils, cara, roost), roggemout, hop, gist

Aanvullende informatie

Alc. 7,1% vol
IBU: 63, EBC: 99