Bokbier

Traditioneel en stormachtig. Van Vollenhoven Bokbier is gebrouwen met maar liefst 6 soorten mout. Zoetheid en bitterheid zijn goed in balans, met tonen van caramel en geroosterde mout.

De naam ‘bokbier’ is waarschijnlijk afgeleid van de Duitse Hanze-stad Einbeck, waar een toen beroemd bier vandaan kwam, dat in Beieren ‘Ainpöck’ of ‘Ein Bock’ werd genoemd. De unieke Nederlandse traditie van een donker, zwaar ‘bokbier’ ontstond echter pas na het midden van de 19de eeuw, en werd hier al gauw door alle brouwers overgenomen – en als tegenhanger van de nieuwe, lichte pilseners een groot succes.

Naar deze traditie bracht de Van Vollenhoven Brouwerij als specialist in donkere, zware bieren ook elk jaar een eigen bokbier op de markt.

Ingrediënten

Water, gerstemout (pils, munich, cara, chocolade), geroosterde gerst, roggemout, hop, gist

Aanvullende informatie

Alc. 6,5% vol
IBU: 25.8 , EBC: 34.6