De Kaintz Tripel is een blond bier met een hoog alcoholpercentage. Gebrouwen met vier soorten granen en Japanse Sorachi – Ace hop, waardoor het een heerlijk aroma krijgt van citroen en dille.

De tripel is een bovengistend bier. De bijzondere Japanse hop wordt bij het bierbrouwen gebruikt voor zowel zijn aromatische als zijn bittereigenschappen. De Kaintz Tripel is gebrouwen met vier soorten granen, namelijk gerst, haver, tarwe en rogge. Bovendien is er ook nog koriander toegevoegd, voor een extra volle kruidige smaak.

Kaintz was brouwmeester bij de Van Vollenhoven Brouwerij. Hij brouwde tot het einde van de 18de eeuw alleen bovengistende bieren. Rond 1882 merkte hij dat de Van Vollenhoven brouwerij het moeilijk kreeg door de concurrentie van het ondergistende bier uit Duitsland; een brouwtechniek die destijds nog niet mogelijk was in de Van Vollenhoven brouwerij. De brouwerij werd daarom groots verbouwd, zodat ook Kaintz ondergistende bieren kon gaan produceren.

Ingrediënten

Water, gerstemout, tarwemout, roggemout, havermout, suiker, hop, koriander, gist

Aanvullende informatie

Alc. 8,5% vol
IBU: 16, EBC: 11