Tja, wat doe je met twee van die fantasten uit de 70-er jaren die van geen ophouden weten? Zo’n 35 jaar houden zij de herinnering levend aan een beroemde Amsterdamse brouwerij die kort na WOII ten onder ging, in 1993 brachten ze de bronzen gekroonde valk terug naar zijn monumentale zuil op de Hoogte Kadijk. In 2009 publiceerden zij ‘Geloof in de Brouwerij’, het mooie vormgegeven boek over de rijke bedrijfsgeschiedenis van Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij en Azijnmakerij De Gekroonde Valk.

Het was Jesse van Vollenhoven die de twee terugbracht naar de werkelijkheid. Door hen ervan te overtuigen dat het erfgoed van Van Vollenhoven juist tegenwoordig zo veel waarden bevat, dat je er echt een brouwerij mee kunt beginnen. Zelf waren zij inmiddels uitkeken op hun pogingen om in de keuken thuis het oorspronkelijke recept van Van Vollenhoven’s Extra Stout na te brouwen, want kleur en smaak vielen verdacht vaak anders uit dan zij hadden verwacht. Daarom lieten zij dat roemruchte Hollandse stoutbier sinds 2006 ieder jaar door een kleine brouwer brouwen, en speelden zij zodoende een heel aparte rol in de vrij recente speciaalbier-hype.

Alle reden dus om het voor het laatst een keer echt goed aan te pakken, met Jesse als zakelijke trekker, Julian als ’s werelds hoogstopgeleide brouwer en Jorn en Dafne als ervaren horeca-partners. En door de namen van meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater in brouwerij/proeflokaal Poesiat & Kater te laten herleven, krijgt hun verhaal over de voormalige Van Vollenhoven brouwerij toch weer een geheel nieuwe dimensie, waarmee Eymert en Pieter nog jaren voort kunnen…