Jorn & Dafne

Zij hebben alle twee al jarenlang ervaring in de Amsterdamse horeca en speelden al langer met het idee om voor zichzelf te beginnen. Een eigen proeflokaal in een schitterend pand, met groot terras en een bierbrouwerij erbij, was voor horeca-duo Dafne van den Boom en Jorn Stouten dan ook een niet te missen kans. Jorn’s achternaam had de reden kunnen zijn dat hij ineens nauw betrokken raakte bij ons Van Vollenhoven’s Stout. Maar zo kwam hij niet in aanraking met Poesiat & Kater…

Lees meer…

Julián

Afgestudeerd op gistcultures in Zweden, daarna als moleculair bioloog gepromoveerd in Amsterdam. Dat is onze brouwer Julián Álvarez Zárate. Hij creëert onze bierrecepten, overziet het gehele brouwproces en controleert nauwlettend de kwaliteit van het bier. Bij Poesiat & Kater brouwt hij de Van Vollenhoven bieren, naar traditionele en historische recepten waarvan sommige al eeuwenlang bestaan. En natuurlijk ontwikkelt en maakt hij ook onze moderne Poesiat & Kater bieren.

Lees meer…

Jesse

Nu denk je vast: die is natuurlijk familie van de Van Vollenhovens die in 1791 brouwerij De Gekroonde Valk overnamen. Niet dus. Toch is het ruim 200 jaar later weer Van Vollenhoven die in Amsterdam weer een brouwerij begint. Niet helemaal toevallig, maar wel een beetje.

Lees meer…

Eymert & Pieter

Tja, wat doe je met twee van die fantasten uit de 70-er jaren die van geen ophouden weten? Zo’n 35 jaar houden zij de herinnering levend aan een beroemde Amsterdamse brouwerij die kort na WOII ten onder ging, in 1993 brachten ze de bronzen gekroonde valk terug naar zijn monumentale zuil op de Hoogte Kadijk. In 2009 publiceerden zij ‘Geloof in de Brouwerij’, het mooie vormgegeven boek over de rijke bedrijfsgeschiedenis van Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij en Azijnmakerij De Gekroonde Valk.

Lees meer…

Tommy

Op vierjarige leeftijd zat hij al bij zijn moeder in de keuken te kijken naar hoe zij roti-gerechten klaarmaakte. Inmiddels heeft hij zelf 15 jaar werkervaring in de keuken en is al 8 jaar chefkok. Thomas Peerkan is onze chef de cuisine en heeft een uitgebreide menukaart ontwikkeld, van viskroketjes tot runder shortribs, van oesters tot Rum Baba stout-taart.

Lees meer…