Dit zurige bier heeft een ziltige ondertoon en is gebrouwen met mango. Door het frisse fruit en de licht zure smaak, is de Gose een uitstekend dorstlessend bier.

De Poesiat & Kater Gose is gebrouwen met een brouwtechniek genaamd ‘kettle souring’, net als sommige varianten van een Berliner Weisse. Voor de fermentatie met het gist, wordt het wort gezuurd met een Lactobacillus, waarna zout wordt toegevoegd voor de smaak. Voor het maken van de Gose worden meerdere type micro-organismen gebruikt. Het ongewone gebruik van bacteriën om het bier te zuren, zorgt voor een nieuwe en verfrissende smaak.

Gose is vernoemd naar het riviertje de Gose, dat door het centrum van Duitse stad Goslar stroomt. In deze stad, gelegen in het midden van Duitsland, ontstond in de late middeleeuwen de bierstijl Gose. Oorspronkelijk werd dit bier gebrouwen door spontane vergisting, dus door het bier in aanraking te brengen met de open lucht. Tegenwoordig wordt de het bier gezuurd door het gecontroleerd toevoegen van een Lactobacillus. Wisse was de assistent-brouwer bij de Van Vollenhoven Brouwerij.

Ingrediënten

Water, gerstemout, havermout, mango, hop, gist

Aanvullende informatie

Alc. 4,5% vol
IBU: 8, EBC: 6