Goed doordrinkbaar bier met een milde geroosterde smaak en een hint van pure cacao. Maakt actief door de extra toegevoegde cafeïne. De Kercken Porter heeft de lekker smaak van donker mout, zonder het hoge alcoholpercentage. Neem er dus gerust nog één!

De Kercken Porter krijgt zijn smaak voornamelijk van de vele verschillende moutsoorten waarmee het gebrouwen is. Een porter is een donker type bier dat al vanaf de 18e eeuw gemaakt wordt. Het bier werd porter genoemd omdat de drank toen erg populair was bij de porters, de Engelse straat- en rivierdragers. Het leek ons dan ook meer dan toepasselijk om wat extra cafeïne toe te voegen aan het bier, want als porter kun je wel wat extra energie gebruiken.

Als bottelaar bij de Van Vollenhoven Brouwerij zorgde meneer Kercken voor het correct afvullen van de bierflesjes en de afsluiting daarvan met een kurk. De kroonkurk werd in 1891 uitgevonden maar won in Nederland pas populariteit in de jaren 30 van de vorige eeuw. Voor de Tweede Wereldoorlog gebruikten consumenten veelal beugelflessen. Die lieten zij telkens opnieuw vullen bij de kruidenier, die vaten bier had staan.

Ingrediënten

Water, gerstemout (pils, chocolade), geroosterde gerst, tarwemout, havermout, hop, cacao, zout, cafeïne, gist

Aanvullende informatie

Alc. 4,7% vol
IBU: 49, EBC: 64